Skinn

På denna sida visas ett urval av vad vi har att erbjuda för skinn. De flesta av de skinn som syns här har vi flera likadana eller snarlika av.

Under varje bild finns individnummer så berätta gärna vilket eller vilka som intresserar dig när du kontaktar oss så kan vi plocka fram både det och liknande skinn om du väljer att komma och titta på dem.

Alla skinn på denna sida är från våra Värmlandsfår och är beredda hos Tranås Skinnberedning.

Om inget annat anges är skinnen tvättbara plädar med 35 mm hårlängd och ofärgad slipad skinnsida.

Storleken varierar men någonstans mellan 85-105 cm där skinnet är som längst och 65-75 cm där det är som bredast är vanligast.

Priset är 1250 SEK (+ev. frakt om du vill ha den skickad). Prisavdrag görs för väl synliga surskador (kala fläckar). Storlek, form, skador på skinnsidan, berederiets tillskärning eller lagningar görs inga avdrag för så ska du ha skinnet till något projekt där skinnsidan är det som ska synas var noga med att kommunicera detta till oss så vi direkt kan sortera bort de skinn du inte är intresserad av.

Bra att veta

Ta gärna ungefärliga mått på platsen där du vill ha skinnet så att du kan välja ut ett lagom stort som täcker det du vill men inte måste dubbelvikas eller skäras i för att vara bekväm att sitta på.  

Vill du skära bort till exempel de ullfria partierna av skinnet som brukar finnas på sidorna eller göra två stolsdynor av ett skinn använd då en vass mattkniv från skinnsidan. Klipper man med sax blir ullen längs kanten oftast fult avkapad. Glöm inte att vara på ett underlag som inte tar skada av kniven. 

Att skinnen är tvättbara innebär handtvätts- eller ullprogrammet (30˚C) i tvättmaskinen med ett lämpligt tvättmedel (ska framgå av förpackningen om det är något man vågar släppa i närheten av skinn och ull). 

Tyvärr har vi inga grå skinn kvar och även om det  jobbas på så verkar det som att baggen som betäckte åren 2018-2019 bara kunnat producera vita eller helfärgade lamm med våra tackor så när vi har gråa skinn att sälja igen vet vi inte men tidigast våren 2022 för lammskinn, kanske tidigare med skinn från tackor.

Skinn till salu

Större svart skinn.

ca 110x80 cm.

Svart skinn.

Brunt skinn i varm ton. Ljus fläck i mitten.

Ett exempel på svagt gråtonat brunt skinn. 

Ett vitt skinn med svagt bruna toner och en antydan till lock.

Vitt skinn med teddykraktär.

Vitt skinn med svagt brunfärgade fläckar på bakhalvan.

Vitt skinn med tydlig grå fläck mitt på och runt kanterna.